Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics
Elkészítési idő (perc):60
Speciális összetevők figyelembe vétele:Vegetáriánus
Fő kategória:előételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

Sok időbe telt, míg megtaláltam a számomra tökéletes pizza tészta receptet. Most ezt szeretném megosztani veletek, ezúttal hús nélkül. Persze bármit lehet a tetejére rakni. De ez a pizza hús nélkül is tökéletesen megállja a helyét.

A megadott hozzávalókból három db kb. 32 cm-es pizza készíthető. (Amennyiben vékonyra nyújtjuk a tésztát- én ugyanis így szeretem.)

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg búzafinomliszt (használhatunk teljes kiőrlésű lisztet is, de ekkor növeljük az élesztő mennyiségét és a kelési időt is)

2,5 dkg élesztő

1 csipet cukor

3,5 dl langyos víz

3-4 ek. olívaolaj (nagyon finom lesz, ha fűszeres olívaolajat használunk, például bazsalikomosat)

1 mk. só

A feltéthez:

dobozos paradicsompüré (Pl.: Happy-Frucht)

2 fej lilahagyma

4-5 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

szárított oregánó

szárított bazsalikom

10 dkg feta sajt

10 dkg trappista sajt

1 kukorica konzerv

fél kaliforniai paprika

Elkészítés:

1.  A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd hozzáöntjük a langyos vizet. Összedolgozzuk, ami nem csak gyúrást jelent, hanem komoly fizikai erőszakot is. Itt aztán ki tudjuk élni minden agressziónkat. Mely nemcsak nekünk jó, hanem a tésztának is, mivel ettől lesz laza szerkezetű. Szóval ököllel nyugodtan bokszoljunk és többször is csapjuk oda a keverőtál aljába. (Na jó, éppen használhatjuk a kézi robotgép dagasztóbetétjét is- ebben viszont nincs semmi kihívás)

Ezután 15 percet lefedve, meleg helyen pihentessük. (Érdemes erre a célra lefedhető keverőtálat beszerezni.)

2.  Második lépésben a tésztához keverjük az olajat és a sót. Jöhet ismét a fizikai erőszak, vagy a robotgép, de ezúttal kétszer annyi ideig gyakoroljuk ezt.

A tésztának fényesnek kell lennie, és nem szabad, hogy beleragadjon a tál aljába. Ha a tésztánk ragadós, adjunk még hozzá egy kevés lisztet és olajat is. (Egyébként egy kanál tejfölt is tehetünk a tésztához.)

Ismét pihentetés következik 30 percig letakarva, meleg helyen.

3. Addig készítsük el a feltétet. Ehhez egy magas falú serpenyőbe öntjük a paradicsompürét, melyet zúzott fokhagymával, sóval, őrölt fekete borssal, oregánóval, bazsalikommal, egy kevés olívaolajjal ízesítünk és egyszer felforralunk.

4. A megkelt tésztát három részre szedjük. Három gömböt formálunk belőle és lisztezett gyúródeszkán vékonyan kinyújtjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk apró kockára vágott paprikával, morzsolt kukoricával, félbe vágott hagymával, a sajtokkal és végül szárított oregánóval. Előmelegített sütőbe tesszük, 250 C fokon sütjük kb. 8 percig.

Pizzás szendvics

A három gömbből egyet meghagytam másnapra. Tehát egy napot pihent a hűtőben, hogy utána kiváló reggeli váljon belőle.

A tésztát vekni formára gyúrtam, a közepébe mélyedést nyomtam és megtöltöttem a maradék paradicsomszósszal. Megszórtam apróra vágott újhagymával,reszelt sajttal és szárított oregánóval. Légkeveréses sütőben 200 C fokon 30 percet sült.