Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal

Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel
Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel
Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel
Konyha:keleti
Fő kategória:szárnyas ételek, sertés ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:grill party
Elkészítési idő:max. 15 perc
Elkészítési nehézség:könnyű
Népszerű témák:street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Alig van időd az ebéd vagy a vacsora elkészítésre? Szinte 10 perc alatt ínycsiklandozó húsos wrapot készíthetsz, ha van egy kevés, maradék sült hús a hűtődben. A recept bármilyen sült hússal – csirkével, marhával, sertéssel – is elkészíthető, így akár a grillezésből megmaradt husit is fel tudod használni. A lényeg, hogy a hús mellé pakolj zöldségeket, és locsold meg egy finom öntettel. Ha pedig igazán ínyenc vagy, akkor egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá, mely tökéletesen ráolvad a fincsi wrapodra.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db torilla lap (teljes kiőrlésű lisztből vagy kukoricalisztből) Ha nagyon kevés időd van, akkor megteszi a bolti, készen kapható lap is, de érdemes kipróbálnod a házi készítésű tortillámat is.
  • 4 szelet maradék sült hús (nekem ebből a sült húsból maradt)
  • 2 szál újhagyma
  • 3 marék saláta
  • 1 db paradicsom
  • főtt kukorica
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 ek. olívaolaj

a fokhagymás majonézes öntethez

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet
  • őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál majonéz

Elkészítés

1. A maradék sült húst felszeleteljük és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Itt még tovább fűszerezhetjük, ha szükséges. A megsült húst kivesszük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított és félbevágott fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt. Az öntet már kész is, jöhet a tortilla!

3. A tortilla lapokat egyszerűen csak átmelegítjük a serpenyőben. Mindkét oldalukat addig, amíg egy kis színt kapnak.

Összeállítás: A tortilla lapokat megkenjük a fokhagymás-majonézes öntettel. Rátesszük a sült húst, egy fél marék salátát és 2 szelet paradicsomot. Megszórjuk felkarikázott újhagymával, főtt kukoricával és egy fél marék sajttal. Ezután újabb adag fokhagymás-majonézes öntettel meglocsoljuk és wrap-ot formálunk, vagyis a tortilla alsó negyedét felhajtjuk és két oldalt ráhajtjuk a lapot. Középen egy fogpiszkálóval rögzítjük, vagy egyből alufóliába tekerjük az alját.

Ennél a receptnél látható a wrap hajtogatása.