Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Narancsos tiramisu limoncelloval

Narancsos tiramisu limoncelloval Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal
Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal
Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal
Konyha:keleti
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:testépítős ételek, Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Hozzávalók (2 adag)

6 db csiperkegomba

őrölt fekete bors

őrölt fehér bors

1 csomó petrezselyemzöld

friss bazsalikom levelek

100 g juhtúró

60 g tejföl (12%-os)

50 g light sajt

1 tk. olívaolaj

60 g kuszkusz

 

Elkészítés

1.  A gombát megtisztítjuk, a tönköt kivágjuk és alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lefelé fordítva 5 percig állni hagyjuk.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot, és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel, sóval és őrölt fehér borssal. Az így kapott tölteléket a visszafordított, hőálló tálba helyezett gombafejekbe kanalazzuk.

3. A mozzarellát felszeleteljük és mindegyik töltött gomba tetejére teszünk egy szeletet. 200 C fokra előmelegített sütőben (grill fokozaton) addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Főtt kuszkusszal tálaljuk, melyet a csomagoláson található instrukciók alapján készíthetünk el.

 

kuszkusz nélkül 1 adag (170 g) tartalmaz 

Energia: 349 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 17 g