Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Bécsi burgonya (Rita módra)

Bécsi burgonya (Rita módra) Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival
Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival
Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival
Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom:húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:nehéz
Elkészítési idő:max. 60 perc
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

A bazsalikomos paradicsomszószt kitűnően kiegészíti a lágy, petrezselymes ricotta íze. Tökéletes ebéd az olasz ízek kedvelőinek. 


Hozzávalók (4 személyre)

a gnocchihoz:

1 kg burgonya

300 g finomliszt

1 db egész tojás

1 tojás sárgája

1 ek. só

a paradicsomszószhoz:

1 kisebb fej vöröshagyma

3 db paradicsom

1 ek. olívaolaj

2 tk. kristálycukor

őrölt fekete bors

5-6 levél bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

1 tk. citromlé

300 ml dobozos paradicsompüré (Pl.: Happy-Frucht)

szárított oregánó

a húshoz:

800 g csirkemellfilé

őrölt fekete bors

zöldségalaplé

a töltelékhez:

250 g ricotta

1 csomó petrezselyemzöld

3-4 levél bazsalikom

őrölt fekete bors

1 gerezd fokhagyma


Elkészítés

1. A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük. Ha elkészült, akkor megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük, szétterítjük, hogy hamarabb kihűljön.

2. Ameddig a burgonya hűl, elkészítjük a csirkemell töltelékét. A petrezselymet finomra vágjuk és a bazsalikomleveleket is összeaprítjuk, majd hozzákeverjük a ricottához. Sóval, borssal ízesítjük és egy gerezd fokhagymát reszelünk bele. Alaposan összekeverjük, majd egy kiterített folpack-ra halmozzuk és a folapack segítségével 2 cm széles rúddá formázzuk. 30 percre betesszük a fagyasztóba.

3. Addig elkészítjük a paradicsommártást. A paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk és x-et vágunk az aljára. Forrásban lévő vízbe tesszük pár másodpercre, utána rögtön jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját. A paradicsomot felkockázzuk.

Finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk étolajon. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, kevés fokhagymát és a paradicsompürét. Sózzuk, borozzuk. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket és a szárított oregánót is. Cukorral is ízesítjük. Lefedjük és kb. 10 percig pároljuk, míg a paradicsomdarabok pépessé nem vállnak. Rakjunk bele pár csepp citromlevet is, hogy frissebb legyen az íze. Ha elkészült, akkor turmixgépben pépesítjük, hogy krémesebb legyen, majd még egyszer átforraljuk.

4. A csirkemellet megtisztítjuk és egy éles késsel felszúrjuk. Akkora mélyedést vágjunk bele, hogy a ricottás töltelékünket bele tudjuk tömni. A fagyasztóból kivesszük a tölteléket és a mélyedésbe nyomjuk. A nyílást fogpiszkálóval összefogjuk. A csirkemellet kívülről sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben kevés étolajon mindegyik oldalát körbe sütjük. Óvatosan fordítsuk meg, hogy nehogy kifolyjon a töltelék.

Az elősütött csirkemellet egy jénai tálba, vagy tepsibe tesszük. Kevés zöldségalaplét, vagy vizet teszünk hozzá, alufóliával lefedjük. 200 C fokos előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük. 30 perc után eltávolítjuk a fóliát és további 15 percig sütjük. Sütés után kb. 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük.

5. A gnocchi-hoz kimérjük a lisztet és hozzáadjuk a kihűtött burgonyához. Sózzuk és hozzáadunk egy egész tojást. Egynemű tésztát gyúrunk, melyet lisztezett gyúródeszkán  2 cm vastagságú téglalapra nyújtunk. A téglalapból csíkokat vágunk, majd a csíkokat 2 cm-es darabokra. Ezeket a darabokat átforgatjuk egy villán és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. kb. 10-12 perc alatt lehet megfőzni. Lecsepegtetjük, hozzákeverjük a paradicsommártáshoz. A felszeletelt csirkemellel tálaljuk.