Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Körtés-gyömbéres sült csirke

Körtés-gyömbéres sült csirke Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve Konyha: magyar
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: uzsonna, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, Halloween, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves
Zsályás fokhagymakrémleves
Elkészítési idő (perc):30
Árszint:olcsó hozzávalók

Hozzávalók (6 személyre):

10 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

4 evőkanál vaj

450 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

1,8 l víz vagy erőleves vagy csontlé

őrölt fehér bors

3-4 db friss zsályalevél

Levesbetét:

6 db pirítós kenyér

sajt ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat felforrósítjuk és beletesszük az apróra vágott zsályaleveleket. Liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel vagy csontlével.

2. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst. Nagyon mutatós, ha cipóban tálaljuk.