Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Elkészítési idő (perc): 30
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Czakó Mariann (Mariannkonyha) : Teljes kiőrlésű tönkölylisztes palacsinta

2016.02.25.

Czakó Mariann (Mariannkonyha) : Teljes kiőrlésű tönkölylisztes palacsinta

Czakó Mariann a Mariannkonyha blog írója küldte be ezt a receptet.

,,Többször próbálkoztam már különféle reform palacsintákkal, de mindig csak szemre adagoltam a hozzávalókat, így nem tudtam megosztani, ráadásul nem is mindig sikerültek jól. De most végre rászántam magam, hogy lemérjem a hozzávalókat, mert ez a tk. tönkölylisztes verzió nagyon finom, és elronthatatlan.

A cukorbetegek és az IR diétások tudják, hogy mennyire fontos, hogy tk. (teljes kiőrlésű) lisztből készüljenek az ételek, mivel ezek a gabonák lassan felszívódó CH-t tartalmaznak (alacsonyabb a glikémiás indexük). A tk. tönkölyliszt különösen ajánlott, mert hatszor több a fehérjetartalma és magasabb az ásványianyag- és vitamintartalma mint a hagyományos búzáé. Nagyon finom és egészséges!

A palacsintát házi készítésű cukormentes szilvalekvárral töltöttem meg, így valóban minden ízében reform és egészséges desszert lett.”

 

Hozzávalók:

20 dkg tk. tönkölyliszt

2 db tojás

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 dl tej (lehet csak vízzel is)

2-3 dl szódavíz (amennyi szükséges a palacsintatészta sűrűséghez)

pici só

1 teáskanál édesítőszer (nyírfacukor vagy Eritrit)

 

kókuszolaj (a kisütéshez)

 

Elkészítés:

1. Száraz hozzávalókat (liszt, só, szódabikarbóna, édesítőszer) egy tálban összekeverjük.

2. Közepébe ütjük a 2 db tojás és a tejet, majd csomómentesre keverjük.

3. Kevergetés közben annyi szénsavas vizet adagolunk hozzá, hogy (tejföl sűrűségű) sima masszát kapjunk.

4. 15-20 percre állni hagyjuk.

5. Pici kókusz olajat teszünk a serpenyőbe és egyenként mindkét oldalát kisütjük.

 

Ebből az adagból kb. 14 db palacsinta lesz, így 1 db palacsintára számolva: 8g CH és 65 kcal / db (töltelék nélkül !)

Jó étvágyat hozzá ! :-)

Az eredeti receptet itt találjátok.

Czakó Mariann

Mariannkonyha

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások