Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 15 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Ecsedi Dániel : Fitness Töltött Paprika

2016.02.01.

Ecsedi Dániel : Fitness Töltött Paprika

A Fitness töltött kápia paprika receptemmel versenyzek, melyet darált csirkemellel és bulgurral készítek el. Mellőztem a receptből a cukrot, lisztet igazából semmi szükség nincs rá és nekünk sincs arra a plusz kalóriára. A bulgur nagyon egészséges, a csirke pedig tele van fehérjével.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db kápia paprika. (lehet tv, kaliforniai stb.)

200 gr bulgur

300 gr csirkemell

1 doboz/üveg cukormentes sűrített paradicsom (amit szeretsz és jó íze van)

hús alaplé vagy leveskocka

2 kk só

2 kk fekete bors (frissen őrölt)

1 csipet cayen bors

bazsalikom (friss, ha lehet)

petrezselyem (friss, ha lehet)

1 ek. szójaszósz (cukormentes)

 

Elkészítés:

1. A paprikákat megmosom, levágom a szárát, kimagozom. (A csumáját ne dobjuk ki szükség lesz még rá.)

2. A csirkemellet ledarálom vagy aprító segítségével finomra aprítom, összekeverem a sóval, borssal, cayen borssal, szójaszósszal, petrezselyemmel (de ízlés szerint nyugodtan bármi elhagyható, hozzátehető).

3. A bulgurt megmosom, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm és előfőzöm. Érdemes alaplét használni, ha van, nagyon jó ízt lehet neki adni vele. Akkor jó, ha már nem ropog a fogunk alatt, de még nem is főtt meg teljesen (kb. 10-15 perc). Leszűröm és lecsepegtetem. Összekeverem a darált csirkemellel és betöltöm a paprikákba. A paprikákat lezárom a levágott végükkel, két fogvájó segítségével rögzítem. Nagyon szép lesz dísznek mellé. Ha maradt még a töltelékből, gombócot formálok belőle.

4. Összekeverem a paradicsom sűrítményt kétszer annyi vízzel, megszórom bazsalikommal és petrezselyemmel, fekete borssal. Magas falú tepsibe rakjuk a paprikákat és ráöntjük a paradicsomos szószt. A paprikákat megszurkálom, hogy távozni tudjon a gőz belőle, így nem reped szét. A tepsit fóliával lefedve 160 fokon 35-40 percet sütöm. Az idő leteltével leveszem a fóliát még egy kicsit sütöm így.

Jó étvágyat!

Ecsedi Dániel

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások