Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát) Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

2016.07.29.

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Gyors desszert vagy reggeli sietős hétköznapokra.

Annak ellenére, hogy különösebben nem voltam oda a tejbegrízért gyerekkoromban sem, a napokban valamiért ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy délutáni nasiként elfogyasszak egy ilyen tejes finomságot. A mellette szóló érvek között szerepelt az is, hogy tudtam, hogy nagyon gyorsan elkészül.

Sajnos a búzadara miatt elég sok kalóriát tartalmaz a hagyományos verzió, ezért kitaláltam egy-két trükköt arra, hogy még beleférhessen a diétámba. A tej egy részét vízzel helyettesítettem, a búzadara pedig tönköly búzadara lett, melyet zabpehellyel egészítettem ki. A végeredmény szerintem finomabb lett, mint a hagyományos tejbegríz.

 

Hozzávalók (2 adag):

200 ml laktózmentes tej (1,5 %-os)

200 ml víz

25 g teljes kiőrlésű, finomszemű zabpehely

15 g teljes kiőrlésű tönköly búzadara

10 g xilit

+ folyékony stevia ízlés szerint

a szóráshoz:

3 g cukormentes, zsírszegény kakaópor és 1 csipet fahéj (ínyenceknek őrölt kardamom)

 

Elkészítés

1.  A búzadarát, a zabpelyhet és a xilitet egy tálban kimérjük, majd az egészet összekeverjük.

2. A tejet és a vizet egy nyeles lábosba összeöntjük és felforraljuk. Steviaval beállítjuk az édességet.

3. Egy evőkanál segítségével beleszórjuk a zabpelyhes keveréket, úgy hogy lassan, kanalanként szórjuk bele, így nem lesz csomós. Folyamatos kevergetés mellett (közepes hőfokon) felére forraljuk, de legyen még folyós, amikor kiöntjük a tálba.

Megszórjuk a tetejét kakaóporral, fahéjjal, és ha langyosra hűlt, akkor már fogyaszthatjuk is.

 

1 adag tartalmaz:

Energia: 130 kcal

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 3 g

#diétás #alakbarát  #diétás desszert #fogyókúra #tejbegríz készítés #gyors étel #egészséges étel #fehér cukor nélküli nassolnivaló #tízperces desszert #tönköly búzadara #zabpehely #zabpelyhes desszert #reggelire

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások