Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal Konyha: keleti
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Bolognai spagetti

2015.05.26.

Bolognai spagetti

Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis sokan inkább az előre elkészített bolti alaphoz nyúlnak, melynek semmi köze nincs az igazi bolognai spagettihez. Próbáljuk ki inkább ezt a receptet.

Hozzávalók:

500 g darált sertéslapocka

1 ek. olívaolaj

6-8 db koktélparadicsom

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

500 g Happy Frucht paradicsompüré

őrölt fekete bors

bazsalikom (lehetőleg friss)

oregánó (lehetőleg friss)

2 dl víz vagy alaplé

a tésztához:

durum spagetti tészta

víz


Elkészítés:

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Ez kb. 10-15 perc is lehet. Ha lepirult, akkor kevés alaplével vagy vízzel felöntjük és fedő alatt is rövid ideig pároljuk. Ezt a műveletet többször is megismételhetjük, így szaftosabb lesz a hús. A vége felé tegyünk bele egy gerezd fokhagymát is.

2. Amíg a hús puhul, addig egy másik lábosban felmelegítjük a paradicsompürét. Ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal és a száraz fűszerekkel. Felforraljuk, majd félretesszük. Ilyenkor adjuk hozzá a friss fűszernövényeket, egy gerezd fokhagymát és a félbe vágott paradicsomokat.

3. Amikor a hús elkészült akkor ráöntjük az elkészített mártást és alaposan összeforgatjuk. Néhány percig főzzük még tovább és kész is van.

4. A tésztát sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a bolognai raguval.

Sajttal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások