Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval Fő kategória: desszertek
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák: sütés nélkül

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

2016.12.17.

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Különleges tésztaétel, nem csak sütőtökrajongóknak.

Igazán különleges tésztaételt kapunk az édeskés, krémes sütőtök és a karakteres ízvilágú, ropogósra sütött sonka párosításával. Azoknak is ízleni fog, akik nem kedvelik annyira a sütőtököt.

Hozzávalók (3 adag)

250 g durum spagetti tészta

40 g sonka (pl.: fekete erdei)

150 g főtt tök

200 g főzőtejszín

olívaolaj

őrölt chili

őrölt rozmaring

őrölt fekete bors

1 gerezd fokhagyma

 

a tálaláshoz:

rukkola

reszelt sajt

Elkészítés:

1. A tököt megmossuk és nagyobb darabokra vágva megsütjük. 200 C fokon, amíg ropogós nem lesz a vágási felület. Ezután kicsit meghűtjük, eltávolítjuk a héját és felaprítjuk.

Az aprított, villával kissé pépesített tököt sózzuk, borsozzuk valamint őrölt rozmaringgal és egy kevés chilivel ízesítjük.

2. Sós vízben al dente-re főzzük a tésztát. A sonka felét felkockázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.

3. Egy serpenyőben kevés olívaolajon először az egyben hagyott sonkaszeleteket sütjük ropogósra. (Nem fő ki belőle túl sok zsiradék ezért kell alá az olaj.) A megsült sonkákat kivesszük. Tálalásig félretesszük.

4. A maradék zsiradékban ropogósra sütjük a többi sonkát is, de ezt már nem vesszük ki, hanem ráöntjük a fűszerezett sütőtökpépet. Kevergetve pár percig lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel. A tejszínt ne egyszerre adjuk hozzá, hanem folyamatos kevergetés mellett, amennyit felvesz, amennyire sűrűre szeretnénk a szószt.

Végül az egészet átforraljuk. A krémesebb állag érdekében le is lehet még turmixolni.

5. Az elkészült szószhoz keverjük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.

Tálalásnál a tészta tetejére tesszük a félretett sült sonkákat, megszórjuk reszelt sajttal és rukkolával díszítjük.

Mentés

vissza

Hozzászólások