• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

2016.10.20.

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Nemzeti ünnepekre egy villámgyors és nemzeti színű recept.

Az olaszok az év minden napjára tudnak egy jó tészta receptet. Ez most már lassan nálam is így lesz. Ezt a receptet október 23-ára ajánlom. Nem azért, mert annyira magyaros lenne, hanem azért, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül és így meg tudunk pihenni egy kicsit ezen a napon, ha már úgyis vasárnapra esik.

Hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a recept, egyetlen lábosban készítjük el az egészet, így a mosogatással sem megy el olyan sok idő.

 

Hozzávalók (2 adag):

2 adag penne tészta

1 db cukkini

2 db paradicsom

1 db vöröshagyma

4 ek. paradicsompüré (nálam Happy Frucht)

1 ek. olívaolaj

6 db mini mozzarella

őrölt fekete bors

szárított, morzsolt bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy kisebb lábosban sós vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát. Majd leszűrjük és félre tesszük.

2. A lábosból kiöntjük a vizet, megtöröljük egy papírtörlővel, majd felforrósítjuk benne az olívaolajat. Rátesszük a finomra vágott hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.

3. Ha már puha a cukkini, akkor hozzáöntjük a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot is. Ezt csak átforrósítjuk és már kész is.

A kifőzött tésztát keverjük a cukkinis raguhoz, öntsük ki tányérba, és tegyünk a tetejére félbe vágott mini mozzarella golyókat.

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!