Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: közepes

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Anna-burgonya grill zöldségekkel

2014.03.01.

Anna-burgonya grill zöldségekkel

Egyszerűen oda vagyok ezért a burgonya köretért, mely kiváló társa lehet a grillezett zöldségeknek is. Ezúttal egy kicsit különlegesebb gombát is tálaltam ebbe a zöldség kavalkádba, az egzotikus barna shimeji (ejtsd: simedzsi) gombát.

Hozzávalók (4 személyre):

150 g shimeji gomba

1 db cukkíni

8 db portobello gomba (vagy csiperkegomba)

2 db lilahagyma

2 ek. vaj

olívaolaj

őrölt feketebors

szárított bazsalikom

tárkonyecet

3 db babérlevél

 

az Anna-burgonyához:

6-8 db burgonya

3 ek. vaj

10 g reszelt trappista sajt

2,5 dl tejszín

 

Elkészítés:

1.  A burgonyát megtisztítjuk és 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Nem szabad beáztatni, mert ekkor elveszítenénk a keményítő ragasztóhatását.

2. Egy kerek tortasütőformát kivajazunk, és ebbe helyezzük a burgonyaszeleteket úgy, hogy egy réteg után meglocsoljuk olvasztott vajjal és megsózzuk. Az így rétegzett burgonyára tejszínt öntünk, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.

150 C fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

3. A megmosott shimeji gombát 15 percig ecetes, babérleveles vízben főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük és utána sütjük meg.

A csiperkegombát megtisztítjuk, megmossuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk.  Egy keverőtálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, őrölt feketeborssal és bazsalikommal megszórjuk. 10 percig állni hagyjuk.

A cukkínit megmossuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. A lilahagymát is vastagabb szeletekre vágjuk. A cukkínit és a hagymát egy keverőtálba tesszük és olívaolajjal őrölt feketeborssal, bazsalikommal és sóval is megszórjuk. Ezt is állni hagyjuk 10 percig.

Az így előkészített zöldségeket egy serpenyőben (vagy hot plate-ben) kevés vajon megsütjük. A gombákat sütés közben sózzuk meg.

Az elkészült Anna-burgonyából tortacikkeket vágunk, a grillezett zöldségeket mellé helyezzük és forrón tálaljuk.

 

Bor javaslat: Rosé 2013 (Juhász testvérek pincészete)

vissza

Hozzászólások