Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hajdinalisztben bundázott zöldségek

2014.04.18.

Hajdinalisztben bundázott zöldségek

Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.

Hozzávalók (3-4 személyre):

240 g hajdinaliszt

2 tk. fűszerpaprika

2 tk. őrölt feketebors

2 tk. őrölt római kömény

2 tk majoránna

2 tk. őrölt szerecsendió

1 tk. só

1 l hideg víz

2 db karalábé és 2 db cukkini (ezeken kívül bármilyen zöldséget használhatunk)

étolaj a sütéshez  (vagy ghí)

 

Elkészítés:

1.  Összekeverjük a lisztet és a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. Egy órán át állni hagyjuk.

2. A zöldségeket 0,5 cm vékonyra felszeleteljük és besózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.

3. A zöldségeket belemártjuk a tésztába, megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha kész, papírszalvétán lecsepegtetjük.

 

vissza

Hozzászólások