Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen, tavaszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Pisztáciás brokkolikrémes tészta

2016.05.14.

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

A hasonló színű alapanyagok általában jól illenek egymáshoz. Ez bejött a brokkoli és a pisztácia esetében is, amikor valami húsmentes gyors ebédet akartam készíteni. A brokkoli nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul alacsony kalóriatartalmú.

Gyermelyi DiVita tésztával fogyasztottam, mert fehérjében, élelmi rostban gazdag és csökkentett szénhidráttartalmú.  

 

Hozzávalók (2 adag):

1 kisebb fej brokkoli

100 g Gyermelyi DiVita szarvacska tészta

15 pucolt, sós pisztácia

60 g tejföl (12%-os)

frissen őrölt színes bors

szerecsendió

20 g füstölt sajt

Elkészítés:

1.  A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben teljesen puhára főzzük, úgy hogy kb. félidőben kiszedünk belőle néhány kisebb darabot, melyek még roppanósak. Ezeket nem fogjuk pépesíteni, ezeket félretesszük.

2. A megfőtt brokkolit kiszedjük és ugyanabban a vízben megfőzhetjük a tésztát is al dente állagúra.

3. A pisztáciát egy keverőgépbe tesszük és lisztes állagúra őröljük. Hozzáadjuk a puhára főzött brokkolit és ezzel együtt pépesítjük. Kiöntjük egy tálba és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Majd hozzákeverjük a sajt felét és a tejfölt is.

Az így kapott brokkolikrémet tálalásnál felmelegítjük és ráhalmozzuk a kifőtt tésztára. A tetejére tesszük a roppanósra főzött brokkolit, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és még egy kevés frissen őrölt színes borssal is.

1 adag (173 g) tartalmaz:

Energia: 309 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 25 g

Zsír: 11 g

vissza

Hozzászólások