Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa Konyha: magyar
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sárgaborsó főzelék tükörtojással

2014.03.01.

Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Egy egyszerű, de igen laktató étel, ezúttal tükörtojással az ovo-lakto vegetáriánusok számára.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó

3 db babérlevél

3 evőkanál étolaj

3 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

víz

1,5 dl tej

4 db tükörtojás

 

Elkészítés:

1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.

A rántáshoz az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét és készre forraljuk.

Az elkészült főzeléket tükörtojással kínáljuk. Tetejére pirospaprikát és metélőhagymát is szórhatunk.

vissza

Hozzászólások