2014.03.01.
Egy egyszerű, de igen laktató étel, ezúttal tükörtojással az ovo-lakto vegetáriánusok számára.
Hozzávalók (4 személyre):
500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó
3 db babérlevél
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt feketebors
víz
1,5 dl tej
4 db tükörtojás
Elkészítés:
1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.
A rántáshoz az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.
2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét és készre forraljuk.
Az elkészült főzeléket tükörtojással kínáljuk. Tetejére pirospaprikát és metélőhagymát is szórhatunk.