Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Sárgaborsó főzelék tükörtojással Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

2016.04.05.

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Már régóta ki szerettem volna próbálni valamilyen sós muffint. Most, hogy volt egy kevés medvehagyma a konyhámban nagy volt a kísértés, hogy medvehagymás pogácsát készítsek, de akkor eszembe jutott, hogy itt az idő arra, hogy adjak egy esélyt a sós muffin-nak is. Nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz. Ráadásul csak 59 kalória egy darab. Széles körben tesztelve is megállta a helyét ez a kis tavaszi muffin. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók (22 db-hoz):

150 g zabpehelyliszt

100 g fehér tönkölybúzaliszt

6 g sütőpor

1 tk. só

1 csipet eritrit

150 g tejföl (12%-os)

100 g tejszínes sajtkrém

2 db tojás

2 ek. olívaolaj

100 ml zsírszegény tej

½ csokor medvehagyma

 

Elkészítés:

1.  Egy tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral és a sóval.

2. Hozzáadjuk az erititet, a tejfölt, a sajtkrémet, a 2 egész tojást és az olajat. Alaposan átkeverjük, és a tejjel hígítjuk. A tésztának majdnem folyósnak kell lennie, ettől lesz finom omlós a muffin tészta. Úgy keverjük át az egész masszát, hogy keletkezzenek benne légbuborékok is (nem kell hozzá habverő, egy kanállal is megoldható).

3. A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk és finomra aprítjuk. Belekeverjük a masszába.

4. Szilikon muffin formába egy púpozott evőkanálnyi masszát teszünk és előmelegített sütőben 200 C fokon, alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.

Kiváló tízórai lehet, de kenyér helyett is megállja a helyét például egy paradicsomos tonhalsalátával. Recept itt.

 

1 darab (26 g) tartalmaz:

Energia: 59 kcal

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 3 g

 

vissza

Hozzászólások