Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Borban sült zöldségek

Borban sült zöldségek Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sós pálcika (ropi) egészségesen

2016.03.15.

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Egy rágcsálnivaló, ami biztosan a család kedvence lesz. Mintha ropit rágcsálnánk, de szerintem sokkal finomabb.

Hozzávalók (5 tepsihez):

200 g zabpehelyliszt

180 g fehér tönkölyliszt

120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

4 kk. só

¼ csomag sütőpor

180 g puha vaj

300 g natúr joghurt

 

a tetejére:

1 db tojás

szezámmag vagy sajt

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.

2. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot is.

Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.

1 adag (45 g) tartalmaz:

Energia: 150 kcal

Fehérje: 4 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 8 g

Az utolsó adag tésztából gyrosos korongokat készítettem, úgy hogy a maradék tésztát alaposan megszórtam gyros fűszerkeverékkel majd összegyúrtam. A tésztát vékonyan kinyújtottam és pogácsaszaggatóval korongokat vágtam ki belőle. Igazi csemege!

Az eredeti recept búzafinomliszttel volt. Ha valaki így szeretné elkészíteni, akkor 400 g búzafinomlisztet használjon (a többi hozzávaló ugyanaz). Nekem a fenti lisztkeverékkel jobban ízlett és egészségesebb is.

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások