Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Vargabéles meggyöntettel

Vargabéles meggyöntettel Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Mézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel

Mézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát) Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével

2014.09.15.

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével

Csokoládé szuflé, vagy más néven csokoládéfelfújt. Ezt a finom és rendkívül dekoratív édességet könnyedén el tudjuk készíteni ünnepi alkalmakra, vagy csak úgy, ha nagyon csoki hiányunk van, de be kell tartanunk hozzá három fontos szabályt. Először is nagyon oda kell figyelnünk az anyaghányadra, másodszor pedig magas kakaótartalmú csokoládét kell választanunk. A harmadik titok pedig a sütésben rejlik. A receptből minden titokra fény derül.

Mivel igen csak ősziesre fordult az idő, így egy almás pürét választottam a szufléhoz, melyet forralt bor ízzel bolondítottam meg. Magában is nagyon finom a szuflé, de bármilyen gyümölcsös mártást is kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók (2 db 9 cm átmérőjű, 5 cm mély szufléformához)

180 g étcsokoládé (min. 70%-os kakaótartalommal)

90 g vaj (kocka Rama is jó)

3 db tojás

50 g finomliszt

60 g porcukor

2 csipet só

 

a forralt boros almapüréhez

2 db alma (érdemes savanykásabbat választani, mert a szuflé úgyis édes lesz)

1 ek. vaj

2 ek. cukor

1 ek. méz

3 csipet fahéj

4 dl forralt bor (saját recept itt- a körtét hagyjuk ki belőle)

Elkészítés:

0. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Alsó légkeverést használjunk, mivel fontos, hogy a szuflénk alulról kapja a hőt.

1. Egy lábosban vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét egy fakanállal kevergetve, majd hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat.

2. Második lépésben hozzákeverjük a porcukrot és lisztet. Csomómentesre elkeverjük, majd az egészet hagyjuk langyosra hűlni.

3. Amíg a csoki hűl, alaposan kivajazzuk a szufléformánkat. Fontos, hogy mindenhol egyenletesen legyen bekenve vajjal.

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéhez és a sárgájához is adunk egy-egy csipet sót. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját is habosra keverjük. A kihűtött csokoládét először a sárgájához keverjük, úgy hogy először csak egy keveset adunk hozzá, hogy nehogy kicsapja a sárgáját. Óvatosan hozzáadagoljuk a fehérje habot is, alaposan elkeverjük, majd a szufléformába töltjük. Majdnem tele töltsük a formát (kb. 1 cm helyet kihagyva), hogy legyen helye szépen feljönni. Ügyeljünk arra is, hogy ne menjen félre egyetlen csepp csokis keverék sem, mert ha a szélére odasül egy kis keverék, akkor az gátolhatja azt, hogy feljöjjön a szuflé a formából.

4. Betesszük az előmelegített sütőbe és pontosan 15 percig sütjük.

Ha kész, akkor pár percig hagyjuk pihenni. Amikor már hozzá tudunk érni a szufléhoz, akkor éles késsel vágjuk körbe, hogy elváljon a formától, majd tegyük egy tálra. Még melegen kínáljuk, ugyanis csak ekkor lesz kívánatosan folyós a közepe.

5. A forralt boros almapüréhez vajon megpároljuk a felkockázott almát. Cukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk, majd felöntjük az előre elkészített forralt borral. Teljesen puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a mézet, és ha túl sűrű lenne akkor még egy kevés forralt bort is teszünk bele.

ez kivette a sütőből

ő megszórta porcukorral

ez meg szétvágta

ő pedig megette

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások