Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém Fő kategória: előételek, vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, húsmentes

Alakbarát csokis-diós keksz

Alakbarát csokis-diós keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

2014.04.15.

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Remek desszert, ha valami igazán édesre vágyunk.

Hozzávalók (4-6 személyre)

A palacsintához

30 dkg liszt

5 db tojás

5 dkg vaj

3 dl tej

2 dl tejszín

15 dkg porcukor

5 g vaníliás cukor

A puncsmártáshoz:

2 tojás sárgája

10 dkg kristálycukor

3 dkg krémpor vagy liszt

0,5 l tej

2 dkg vaníliás cukor

0,25 dl rum

piros ételfesték

mazsola

 

vaj a sütéshez

reszelt csokoládé vagy cukrozott kakaópor

Elkészítés

1.  A tojások sárgáját összekeverjük a porcukor 2/3 részével és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a tejszínt, majd simára keverjük. Állaga olyan legyen, mint a simára kevert tejfölnek.

3. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük. Óvatosan hozzákeverjük a masszához.

4. A sütéshez vajat olvasztunk, és ezt locsoljuk a palacsintasütőbe minden egyes palacsinta sütése előtt. Merőkanállal a palacsintasütőbe tesszük a sűrű tésztát, egyenletesen eloszlatjuk és közepes lángon lassan sütjük.

Amikor az alja megsült, akkor átcsúsztatjuk egy tányérra és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe, hogy a teteje is megsüljön. Nem kell teljesen átsülnie, csak ne legyen nyers.

Amikor az összes palacsintát megsütöttük, akkor tegyük egy vajjal kikent hőálló tálba az egyik palacsintát, tetejét szórjuk meg reszelt csokoládéval, vagy cukrozott kakaóporral. Tegyük rá a következő palacsintát és ezt is így borítsuk be. A többi palacsintát is hasonlóan rétegezzük, de a legutolsót sült felével lefelé fordítsuk.

kb. 10-15 percre 200 C fokos sütőbe tesszük.

Puncsmártást kínálunk hozzá.

Puncsmártás

A tejet felforraljuk. Vaníliás cukorral elkeverjük.

A tojások sárgáját elkeverjük a kristálycukorral és a liszttel vagy krémporral.  Felöntjük a felforralt tejjel, majd vízfürdő felett, folyamatos kevergetéssel addig főzzük, míg sűrű krémet kapunk.

A tűzről levesszük reszelt narancs- és citromhéjat, mazsolát és rumot keverünk bele. Piros ételfestékkel rózsaszínre színezzük.

vissza

Hozzászólások