Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Sós pálcika (ropi) egészségesen Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gyümölcsrizs

2014.03.01.

Gyümölcsrizs

Egy egyszerű desszert, mely lehet akár reggeli is. Kínálhatjuk pirított mandulával, vagy olvasztott csokoládéval, vagy egyszerűen csak őrölt fahéjjal meghintve.

Hozzávalók (8 személyre):

240 g rizs

240 ml víz

720 ml tej

2 csipet só

1 citrom reszelt héja

porcukor

2 dl habtejszín

bármilyen gyümölcs (pl.: alma, őszibarack, körte, megy stb.)

 

Tálaláshoz: pirított mandula, olvasztott csokoládé, málnaszörp, gyümölcsös likőrök stb.


Elkészítés:

1. A rizst megmossuk, kiválogatjuk és forrásban lévő gyengén sós vízbe szórjuk. Felforraljuk, és amikor a víz kezd elfogyni, felengedjük forró tejjel. Lassú tűzön főzzük. Közben gyakran megkeverjük. Ha a rizs megpuhult, reszelt citromhéjjal ízesítjük, levesszük a tűzről és szétterítve kihűtjük.

2. A kihűtött rizshez hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöket, és ízlés szerint a porcukrot vagy mézet. A habtejszínből és porcukorból kemény habot verünk és beleforgatjuk a rizsbe.

Fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

vissza

Hozzászólások