Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel

Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyümölcsrizs

2014.03.01.

Gyümölcsrizs

Egy egyszerű desszert, mely lehet akár reggeli is. Kínálhatjuk pirított mandulával, vagy olvasztott csokoládéval, vagy egyszerűen csak őrölt fahéjjal meghintve.

Hozzávalók (8 személyre):

240 g rizs

240 ml víz

720 ml tej

2 csipet só

1 citrom reszelt héja

porcukor

2 dl habtejszín

bármilyen gyümölcs (pl.: alma, őszibarack, körte, megy stb.)

 

Tálaláshoz: pirított mandula, olvasztott csokoládé, málnaszörp, gyümölcsös likőrök stb.


Elkészítés:

1. A rizst megmossuk, kiválogatjuk és forrásban lévő gyengén sós vízbe szórjuk. Felforraljuk, és amikor a víz kezd elfogyni, felengedjük forró tejjel. Lassú tűzön főzzük. Közben gyakran megkeverjük. Ha a rizs megpuhult, reszelt citromhéjjal ízesítjük, levesszük a tűzről és szétterítve kihűtjük.

2. A kihűtött rizshez hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöket, és ízlés szerint a porcukrot vagy mézet. A habtejszínből és porcukorból kemény habot verünk és beleforgatjuk a rizsbe.

Fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

vissza

Hozzászólások