2014.03.01.

Egy egyszerű desszert, mely lehet akár reggeli is. Kínálhatjuk pirított mandulával, vagy olvasztott csokoládéval, vagy egyszerűen csak őrölt fahéjjal meghintve.
Hozzávalók (8 személyre):
240 g rizs
240 ml víz
720 ml tej
2 csipet só
1 citrom reszelt héja
porcukor
2 dl habtejszín
bármilyen gyümölcs (pl.: alma, őszibarack, körte, megy stb.)
Tálaláshoz: pirított mandula, olvasztott csokoládé, málnaszörp, gyümölcsös likőrök stb.
Elkészítés:
1. A rizst megmossuk, kiválogatjuk és forrásban lévő gyengén sós vízbe szórjuk. Felforraljuk, és amikor a víz kezd elfogyni, felengedjük forró tejjel. Lassú tűzön főzzük. Közben gyakran megkeverjük. Ha a rizs megpuhult, reszelt citromhéjjal ízesítjük, levesszük a tűzről és szétterítve kihűtjük.
2. A kihűtött rizshez hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöket, és ízlés szerint a porcukrot vagy mézet. A habtejszínből és porcukorból kemény habot verünk és beleforgatjuk a rizsbe.
Fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.