2014.12.12.
Sokféle tiramisu receptet találhatunk. Ezt a receptet azért ajánlom, mert nem tartalmaz nyers tojást, így pár nap múlva is fogyasztható (ha egyáltalán marad belőle). A narancsos ízvilág pedig kitűnő karácsonyi pohárkrém szereppel ruházza fel ezt a nagyszerű desszertet.
Hozzávalók (6-8 személyre):
750 g mascarpone
200 ml habtejszín
350 g kristálycukor
2 db narancs
400 ml erős főzött kávé (espresso)
200 ml limoncello
400 g babapiskóta
Elkészítés:
1. Főzzünk le 400 ml kávét és hagyjuk kihűlni.
2. A mascarponét egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a habtejszínt és habverővel kemény habbá verjük.
3. Hozzáadjuk a cukor felét, a 2 narancs reszelt héját és az egyik narancs kifacsart levét. Átkeverjük.
4. A meleg kávéhoz adjuk a maradék kristálycukrot és feloldjuk benne. Majd ha kihűlt a kávé, akkor hozzáadjuk a limoncellot is.
5. A babapiskótát tehetjük egy nagyobb jénai tálba, vagy pohárba is. A sorba tett babapiskótát alaposan meglocsoljuk a limoncellos kávéval, majd egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután ismét egy sor babapiskóta következik kávéval átitatva, majd legvégül krém.
A krémbe tehetünk gyümölcsöket is (pl. banán, eper stb.)
Az egészet minimum három órára hűtőbe tesszük. Tálalásnál kakaóporral szórjuk meg a tetejét.