Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Panna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával

2014.02.02.

Panna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával

Imádom a panna cottát, mert nagyon egyszerűen el lehet készíteni és mindig óriási sikert arat. A feltét lehet áfonya lekvár, vagy bármilyen gyümölcs is. Most viszont egy kakaós és egy kávés granitát készítettem hozzá.

A granita (gránitá) és a panna cotta  (pánná kottá) mindketten olaszok. A granita tulajdonképpen egy jégkása, melyet kedvünk szerint bármilyen ízben elkészíthetünk. A panna olaszul tejszín jelent, így a fő összetevőjét már meg is tudtuk. Az eredeti recept tartalmaz még zsírosabb tejet is, én viszont ezt nem tartottam feltétlenül szükségesnek.

A panna cottát nehezebb fogások után ajánlom desszertnek, mivel íze egy könnyű joghurtéhoz hasonló. Tökéletes desszert egy meleg nyári grillezéshez is.

 

Hozzávalók (4 pohárhoz):

A panna cottához:

500 ml habtejszín

5 zacskó vaníliás cukor

2 ek. cukor

6 lapzselatin

 

A kakaós granitához:

2 dl tej

5 ek. kakaópor

2 ek. kristálycukor

2 db csillagánizs

 

A kávés granitához:

2 dl kávé

6 ek. cukor

 

Elkészítés:

1.  A tejszínt egy edénybe önjük és a cukorral, vaníliás cukorral felmelegítjük. Nem kell forrnia, csak legyen elég meleg, ahhoz hogy a cukor elolvadjon benne teljesen. Ez kb. 5-8 percet vesz igénybe.

2. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percig. Majd kinyomkodjuk, és a forró tejszínben feloldjuk. Elkeverjük, és az így kapott tejszínt a poharakba töltjük. A poharak tetejét alufóliával lefedjük és hűtőbe tesszük legalább 4 órára. Ezalatt szépen megdermed, így tálaláskor a tetejére halmozhatjuk a granitánkat.

3. A csillagánizsos-kakaós granitához a tejet egy lábosban felmelegítjük és elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport és a csillagánizst. Ezt sem kell felforralni, a lényeg, hogy a cukor jól feloldódjon.

Levesszük a tűzről, a csillagánizsokat kivesszük és a folyadékot egy lapos műanyag, fedeles edénybe öntjük. Fagyasztóba tesszük, és félóránként villával áttörjük, megkeverjük kb. négyszer megismételve.

4. A kávás granitához a lefőzött forró kávéban feloldjuk a cukrot és csillagánizsos-kakaós granitához hasonlóan fagyasztóba tesszük, és félóránként villával áttörjük, megkeverjük kb. négyszer megismételve.

Mentés

vissza

Hozzászólások