Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Camembert sajttal töltött sült alma

Camembert sajttal töltött sült alma Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi
Alkalom: húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Túrós guba vanília pudinggal

2014.05.27.

Túrós guba vanília pudinggal

Miért nem mákos guba? Egyszerű a válasz: mert nem szeretem a mákot. Ezért készítem inkább a túrós változatot, mely vanília pudinggal az igazi.

Hozzávalók (4 személyre):

kb. 7 db szikkadt kifli

500 g tehéntúró

8 dl tej

20 g vaníliás cukor

5-6 ek. kristálycukor

3 csipet őrölt fahéj

ízlés szerint mazsola

ízlés szerint Baileys

vanília ízű puding

 

Elkészítés:

1. A tejet felmelegítjük a cukorral. Belekeverjük a fahéjat.

2. A kifliket karikára vágjuk és néhány percig sütőben sütjük, hogy ropogósabbak legyenek.

3. Kivajazunk egy hőálló tálat és a cukros tejbe belemártva (vagy azzal leöntve) beletesszük a kifli karikákat. Baileys krémlikőrrel is nyugodtan meglocsolhatjuk a kifliket, nagyon finom lesz tőle.

Ha egy réteget leraktunk, akkor rászórjuk a túrót és ízlés szerint a mazsolát. Vaníliás cukorral megszórjuk, majd rátesszük a következő réteg áztatott kiflit is.

Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, akkor vanília ízű pudingot csurgatunk a tetejére.

vissza

Hozzászólások