Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Vaníliapudingos cupcake

2014.02.09.

Vaníliapudingos cupcake

Nagyon jó muffin receptet kaptam, így gondoltam itt az ideje, hogy engedjek egy kicsit a cupcake őrületnek. Nem apróztam el, rögtön 70 db-ot csináltam. A muffin egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Tehetünk bele bármilyen pudingot, vagy akár darabokra tört csokoládét is.

A hozzávalók 70 kicsi darabra szólnak. Egy darab kb. 1-2 falatot jelent. Nekem így jobban tetszet, de ha jobban megtöltjük a formát, akkor kb. 36-db lesz belőle.

2 dl-es bögrét használtam hozzá.

Hozzávalók:

2 pohár natúr joghurt

4 bögre finomliszt

2 bögre kristálycukor

1 bögre étolaj

4 db tojás

2 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

1 cs. vanília puding

4 dl tej

5-6 ek. kristálycukor

 

A krémhez

15 dkg nem túl kemény vaj

20 dkg porcukor

0,5 dl meleg tej

piros ételszínezék (Dr. Oetker)

 

A díszítéshez

színes tortadara

 

Szükséges kellékek:

muffin sütő forma

muffin papírkapszlik

habzsák

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 200 C fokra, mert a hideg sütőben össze fog esni a tészta.

2. A lisztet, a sütőport és cukrot egy keverőtálba adagoljuk és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a felvert tojásokat. Elkeverjük, homogén tésztává alakítjuk.

A muffin sütőformánkat papírkapszlival kibéleljük és egy kanál segítségével beletöltjük a tésztát.

Sütőben aranyszínűre sütjük.

3. Amíg a muffin sül, vaníliapudingot készítünk, melyet hagyunk kihűlni.

4. Elkészítjük a tetejére való krémet. Ehhez a vajat és a porcukrot, a tejet és az ételszínezéket kézi robotgéppel habosra keverjük és ezt is kihűtjük.

Megvárjuk, hogy a kisült muffinok kihűljenek. Ekkor egy habzsákba töltjük a vaníliapudingot és habzsák végét belenyomjuk a muffin tetejébe úgy töltjük meg pudinggal.  (A pudingot tehetjük a nyers tészta közé is, úgy hogy a muffin formába csak egy kevés tésztát rakunk, rá a puding és a többi tésztával bevonjuk.) Szórhatunk a tetejére tortadarát, vagy tehetünk rá krémet is, melyet szintén a habzsákból nyomunk ki.

A krémes tetejű muffinokat tálalásig tartsuk hűtőben.

Zárt dobozban több napig is elállnak.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások