Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal

2016.01.27.

Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal

Egy könnyű piskóta desszertnek vagy délutáni nasinak.

 Hozzávalók (5-6 adag)

  • 4 db tojás
  • 100 g xilit
  • 50 g eritrit
  • 50 g Szerencsi kakaópor (10-12 %- os kakaóvaj tartalommal)
  • 1 csipet só
  • 75 g fehér tönkölyliszt
  • 75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 g vaj
  • ½ csomag sütőpor

a vaníliapudinghoz:

  • 1 csomag Nyírfacukor Original gluténmentes vaníliaízű pudingpor édesítőszerrel
  • tej
  • víz


 Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztjuk és külön edénybe tesszük.

2. A xilitet, az eritritet és a kakaóport egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet sót. Egy másik tálban kimérjük a liszteket és hozzákeverjük a sütőport.

3. A vajat felolvasztjuk és robotgép segítségével összekeverjük a xilites-kakaóporos keverékkel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a lisztes-sütőporos keverékkel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 35 percig sütjük

A vaníliapudingot a csomagoláson látható módon elkészítjük. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriaértéket, akkor ne csak tejjel, hanem tej és víz keverékével készítsük el.

vissza

Hozzászólások