Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek, sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party
Elkészítési idő: max. 15 perc

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel

2014.11.13.

Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel

Könnyű desszertként vagy, akár reggelire ajánlom ezt a csökkentett kalóriatartalmú lepényt, mely nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 100 g vaj
  • 50 g xilit
  • 2 db tojás
  • 140 g natúr joghurt
  • 30 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 30 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g búzafinomliszt
  • 0,5 tk. őrölt fahéj
  • az öntethez:
  • 140 g natúr joghurt
  • 1 db narancs
  • egy kevés xilit vagy stevia

 Elkészítés

1. A vajat és a xilitet habosra keverjük egy tálban, majd hozzákeverjük a tojásokat és végül a joghurtot is.

2. A kimért liszteket és az őrölt fahéjat is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

3. Kivajazott tortaformába öntjük és 170 C fokon légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.

4. Az öntethez a narancsot kifilézzük, a filéket felkockázzuk, a narancs levét pedig összekeverjük a joghurttal és egy kevés édesítőszerrel. Ezzel locsoljuk meg az elkészült pitét, melyet háromszög formájúra vágunk.

 

1 adag (130 g) tartalmaz:

Energia: 242 kcal

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 26 g

Zsír: 14 g

vissza

Hozzászólások