Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, nyári, őszi
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű

Alakbarát mandarinos túrótorta

2014.12.23.

Alakbarát mandarinos túrótorta

Egy könnyen elkészíthető, dekoratív desszert. Diétás és tömegnövelő időszakra.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 250 g zsírszegény túró
  • 100 g xilit
  • 100 g vaj
  • 600 ml tej (1,5 %-os)
  • 2 csomag (20 g) lapzselatin (12 lap)
  • ½ citrom reszelt héja
  • 2 db mandarin

 Elkészítés

1.  A vajat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót és 2 dl tejet. Hozzáadjuk a felkockázott mandarint is.

2. A lapzselatint hideg vízben 5 percig áztatjuk. Közben a maradék 4 dl tejet felmelegítjük. (nem kell felforralni). A lapzselatinból kinyomkodjuk a vizet és feloldjuk a langyos tejben, alacsony hőmérsékleten, állandó keverés mellett. Kihűtjük. Végül a túrókrémhez öntjük, és alaposan elkeverjük.

3. Egy sütőformát (pl. őzgerinc) kibélelünk folpakkal, majd beleöntjük a folyékony krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy nagyobb tányérra borítjuk a formát, lehúzzuk róla a folpakkot és mandarin darabokkal díszítjük a tetejét.  (Lehet még tejszínhabbal vagy csokoládé reszelékkel is.)

1 szelet (100 g) tápértéke:

Energia: 101 kcal

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 12 g

Zsír: 5 g

vissza

Hozzászólások