Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát mézeskalács ízű muffin lenmagliszttel

2014.12.23.

Alakbarát mézeskalács ízű muffin lenmagliszttel

Karácsony közeledtével is lehet egészségesen táplálkozni. Ezúttal egy finom muffint készítettem mézeskalács ízben, melyhez lenmaglisztet is használtam. A lenmaglisztnek többek között magas a magnézium, a kalcium, a növényi fehérje és a rosttartalma. Serkenti az agyműködést és csökkenti a koleszterinszintet.

 Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 100 g búzafinomliszt
  • 50 g lenmagliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 100 g xilit
  • 50 g vaj
  • 2 db tojás
  • 12 g mézessütemény fűszerkeverék (Kotányi)
  • 1 g őrölt fahéj
  • 4 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 g étolaj
  • 2 dl tej (1,5 %-os)

 Elkészítés

1. A liszteket egy tálba szitáljuk és elkeverjük a fahéjjal, a sütőporral és a mézessütemény fűszerkeverékkel.

2. A vajat a xilittel kikeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, és a lisztekhez adjuk.

Belekeverjük a tejet és az olajat is. Szilikonformákba töltjük egyenletesen és 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük alsó és felső sütésen.

Nagyon laktató, kiváló reggeli válhat belőle egy finom kakaóval a diétás időszakban is.

1 darab (39 g) tápértéke:

Energia: 89 kcal

Fehérje: 3 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 4 g

vissza

Hozzászólások