Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel

Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkínivel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

Pisztáciás brokkolikrémes tészta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

2016.04.22.

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Saját anyagával sűrített zöldborsó főzelék, mely tökéletesen beleilleszthető a diétánkba is. Kevés kalória, sok finom íz. Ebédre kitűnő fehérjeforrás a pulyka és a borsó is. Ráadásul a zöldborsó jó emésztési problémákra is, magas magnézium tartalma pedig jót tesz a csontoknak.

 Hozzávalók

zöldborsófőzelék (2 adag):

  • 300 g zöldborsó (szezonban válasszunk frisset)
  • 1 dl víz
  • 1 tk. xilit
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 ek. főzőtejszín

a bazsalikomos pulykagombócból jóval többet (kb. 4 adagot) készítettem, mert magában is nagyon jó, vagy tésztához is fel lehet használni.

  • 500 g darált pulyka alsócomb
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 6-8 db friss bazsalikomlevél

őrölt fekete bors

 

 Elkészítés

Zöldborsófőzelék:

1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával.

2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük.

A pépet visszaöntjük a maradék zöldborsóhoz. Tejszínt adunk hozzá és az egészet átforraljuk.

Finomra vágott petrezselymet keverünk bele.

 

Bazsalikomos pulykagombóc

1. A petrezselymet finomra vágjuk.

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron üvegesre pároljuk.

2. Összekeverjük a darált húst az előkészített hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a finomra vágott bazsalikommal. Kezünkkel kisméretű gombócokat formázunk belőle.

3. Egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt melegítünk, beletesszük a gombócokat és közepes hőfokon 5 percig sütjük úgy, hogy közben kevergetjük. Ezután kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük és puhára pároljuk.

Nemcsak főzelékekhez nagyon finom, hanem fogyasztatjuk tészta ételekhez is.

vissza

Hozzászólások