Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát csokis-diós keksz

Alakbarát csokis-diós keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

2016.04.01.

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Palacsinta diétásan? Igen, lehetséges. Ezt a palacsintatornyot (mely fehér cukor és fehér liszt felhasználása nélkül készült) most pirított diós almakrémmel töltöttem meg, de más töltelékkel is kísérletezhetünk bátran.

Hozzávalók:

az almakrémhez:

8 db alma meghámozva és feldarabolva

citromlé

xilit

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

őrölt kardamom

1 dl víz

 

pirított dió a díszítéshez és az almakrém ízesítéséhez

 

a palacsintához: (12 db-nak kell lennie belőle):

340 g zabpehelyliszt

60 g xilit

1 csipet só

4 db tojás

½ citrom reszelt héja

200 ml zsírszegény tej

400 ml szódavíz

 

a sütéshez 6 g kókuszolaj

 

Elkészítés:

Almakrém

A meghámozott, felkockázott almát egy lábosba tesszük és ízesítjük a fenti fűszerekkel.

Kevés vízzel puhára főzzük és utána összeturmixoljuk.

Kitűnő palacsintához, süteménybe (pl. muffinba), joghurtba, zabkásába, tejberizshez vagy magában is.

 

Palacsinta

1. A tojásokat habverővel elkeverjük a xilittel. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, a szódavizet és a reszelt citromhéjat is. Habverő segítségével csomómentesre keverjük.

2. A kókuszolajat kimérjük, és egy kis tálban a tűzhely mellé készítjük egy ecsettel. A felforrósított palacsintasütőt az ecset segítségével megkenjük. Erre egy merőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalát megsütjük. 12 db palacsintát fogunk így kapni.

 

A rakott palacsinta összeállítása:

1. Két marék diót pirítunk, melyet apróra vágunk. Felét az almakrémbe keverjük, a másik fele a díszítéshez kell.

2. Egy nagy tányért vagy tálat veszünk elő, melyen a rakott palacsintát tálalni szeretnénk. A palacsintákat egymásra helyezzük úgy, hogy mindegyiket megkenjük a pirított diós almakrémmel. Az utolsó palacsintát is megkenjük az almakrémmel, de ezt már a maradék dióval szórjuk meg.

Almaszeletekkel díszítjük.

További alakbarát palacsinta recepteket találsz a könyvemben.

1 darab (150 g) tartalmaz:

Energia: 184 kcal

Fehérje: 5 g

Szénhidrát: 32 g

Zsír: 5 g

így is lehet tálalni, ha nem rakott palacsinta készül belőle

vissza

Hozzászólások