2016.08.03.
Reggelihez kávé mellé ajánlom, vagy délutánra azoknak, akiknek még belefér a nagyobb mennyiségű szénhidrát. Kicsit morzsolódik, de nekem pont így tetszett. Talán legközelebb kevesebb ideig fogom sütni, vagy keverek hozzá még egy kevés joghurtot is.
Hozzávalók (7 db)
- 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 25 g zsírszegény kakaópor
- 1 g őrölt fahéj
- 6 g sütőpor
- 100 g vaj
- 100 g nyírfacukor
- 1 tojás sárgája
- 1 kk. vaníliaaroma
Elkészítés
1. A vajat felolvasztjuk, és egy tálban elkeverjük a xilittel. (Használjunk kézi robotgépet hozzá!) Hozzákeverjük a tojás sárgáját is.
2. Egy másik tálban összekeverjük egy kanállal a száraz hozzávalókat.
3. A két tál tartalmát összedolgozzuk. Formázható tésztát kell, hogy kapjunk. Hengert formázunk belőle, melyből késsel 7 vastag szeletet vágunk. Ezt koronggá lapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
1 darab (45 g) tartalmaz:
Energia: 180 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 11 g
#egészséges étel #fehér cukor nélküli nassolnivaló #desszert #tönköly búzaliszt #csokiskeksz #reggelire