• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Csokis keksz teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből

2016.08.03.

Csokis keksz teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből

Reggelihez kávé mellé ajánlom, vagy délutánra azoknak, akiknek még belefér a nagyobb mennyiségű szénhidrát. Kicsit morzsolódik, de nekem pont így tetszett. Talán legközelebb kevesebb ideig fogom sütni, vagy keverek hozzá még egy kevés joghurtot is.

 Hozzávalók (7 db)

  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 25 g zsírszegény kakaópor
  • 1 g őrölt fahéj
  • 6 g sütőpor
  • 100 g vaj
  • 100 g nyírfacukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk. vaníliaaroma

 Elkészítés

1. A vajat felolvasztjuk, és egy tálban elkeverjük a xilittel. (Használjunk kézi robotgépet hozzá!) Hozzákeverjük a tojás sárgáját is.

2. Egy másik tálban összekeverjük egy kanállal a száraz hozzávalókat.

3. A két tál tartalmát összedolgozzuk. Formázható tésztát kell, hogy kapjunk. Hengert formázunk belőle, melyből késsel 7 vastag szeletet vágunk. Ezt koronggá lapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

 

1 darab (45 g) tartalmaz:

Energia: 180 kcal

Fehérje: 3 g

Szénhidrát: 21 g

Zsír: 11 g

#egészséges étel #fehér cukor nélküli nassolnivaló #desszert #tönköly búzaliszt #csokiskeksz #reggelire

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!