Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Diabetikus zabpelyhes-csokis keksz

2014.04.02.

Diabetikus zabpelyhes-csokis keksz

Ha fogyókúrád ideje alatt valami finom csokis nasira vágysz, válaszd ezt a zabpelyhes-csokis kekszet.

Tehetsz bele banánt is akár, méz helyett édesítőszerrel is elkészítheted, a lényeg, hogy nem kell egyből a magas kalóriatartalmú, cukros édességekhez nyúlni,  mert ha ezt a kekszet elkészíted, akkor minimum  három napra biztosítva van a nasi forrás. Nagyon laktató, 1-2 darab elegendő belőle. Tárold fedeles műanyag dobozban, így sokáig puha marad. Ráadásul munkahelyre, vagy iskolába is könnyedén magaddal viheted.

 Hozzávalók (kb. 8 db kekszhez)

  • 10 dkg diabetikus liszt vagy tönkölybúza liszt (vagy egyéb csökkentet szénhidráttartalmú liszt)
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg diákcsemege (vagy egyéb olajos magvak: dió, mandula, mogyoró stb.)
  • 2 ek. méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tábla diabetikus csokoládé (vagy 70%-os étcsokoládé)
  • 2 ek. cukor nélküli kakaópor

 Elkészítés

1. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a mézet.

2. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport, a diákcsemegét, és az apró kockákra tördelt csokoládét.

Végül hozzákeverjük a mézes vajat.

30 percig hűtőben pihentetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben köröket formázva megsütjük előmelegített sütőben 180 C fokon, 20-30 percig.

vissza

Hozzászólások