Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, nyári, őszi
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Diétás karácsonyi keksz

2015.12.22.

Diétás karácsonyi keksz

Egyszerűn elkészíthető alakbarát karácsonyi keksz.

Hozzávalók (40 db-hoz):

30 g vaj

35 g méz

50 g xilit

50 g eritrit

1 db tojás

karácsonyi fűszerek: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt kardamom

1 tk. szódabikarbóna

170 g zabpehelyliszt

170 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

2 ek. natúr joghurt

 

Elkészítés:

1.  A vajat felmelegítjük a mézzel. A xilitet és az eritritet egy tálba mérjük és ráöntjük a vajas mézet. Habverővel alaposan elverjük.

2. Hozzákeverjük a karácsonyi fűszereket. Itt még van lehetőség kóstolni, és beállítani a kellő fűszerességet.

3. Hozzákeverjük a tojást és a szódabikarbónát is. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a kissé megdermedjen.  

4. Miután kivettük a hűtőből, apránként hozzákeverjük a liszteket. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. A végén natúr joghurttal lazítjuk. Fényes, nyúlós tésztát kell kapnunk, mely nem morzsolódik. Ha nem ilyen, akkor adjunk még hozzá lisztet, vagy joghurtot (esetleg egy kevés tejet).

5. A tésztát tönkölybúza liszttel szórt gyúródeszkán olyan vastagságúra nyújtjuk, amilyenre szeretnénk a kekszeinket (nem nagyon fog megemelkedni a tészta). Pogácsaszaggatóval vagy karácsonyi formákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 12 percig sütjük (függ attól, hogy milyen vastagra nyújtattok a tésztát).

vissza

Hozzászólások