Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Édeskömény saláta zöld almával

2014.12.21.

Édeskömény saláta zöld almával

Előételnek vagy húsos főételek és különösen halas ételek mellé ajánlom ezt a finom salátát. Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem azért is, mert az édeskömény jó hatással van a női hormonokra és nagyon egészséges.

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 1 db édesköménygumó vékonyan felszeletelve
  • 1 db zöld alma
  • 3 ek. szőlőmagolaj vagy olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 1 marék ruccola
  • 1 marék pirított dió

 Elkészítés

1. Először az öntetet készítjük el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal elkeverjük egy mélyebb tálban.

2. Az édesköményt megmossuk, az aljáról vékonyan levágjuk a gyökeret, a tetejéről pedig a szár részt.  Az így kapott gumót hajszálvékonyan felszeleteljük. A citromos- olajos öntetbe tesszük és 5-10 percig benne hagyjuk.

Addig vékonyan felszeleteljük az almát és azt is beletesszük az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.

3. Egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk a felaprított diót.

Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket is egy lapos tányérra helyezzük. Megszórjuk ruccolával, majd meglocsoljuk a citromos-olajos öntettel. Végül megszórjuk a pirított dióval.

vissza

Hozzászólások