Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, farsang, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Eper joghurtos zabkása

2016.03.02.

Eper joghurtos zabkása

Az életmódváltásom óta szinte minden reggel csokis zabkásával kezdek. Egyszerűen imádom. Sosem tudom megunni. Mindig kakaósat készítek, most viszont volt egy kevés eper itthon, mely arra inspirált, hogy kipróbáljak valami újat is.

 Hozzávalók (1 adag)

  • 40 g finomszemű zabpehely
  • 10 g xilit (vagy eritrit vagy folyékony édesítő)
  • 1 dl tej (lehet gabonatej is)
  • 1,2 dl víz 

 az eper joghurthoz: (kb. 6 adag- nem éri meg kevesebbet csinálni belőle, mert úgyis elkanalazgatod magában is)

  • 300 g földieper 
  • 140 g natúr joghurt
  • 250 g zsírszegény túró
  • 25 g xilit
  • 10 g eritrit
  • 1 tk. citromlé

 Elkészítés

1. Az eper joghurthoz az epret megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépben a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixszoljuk.

2. A tejet a vízzel együtt felforraljuk egy lábosban, majd beleöntjük a zabpelyhet.

Lassú tűzön krémes állagúra főzzük állandó kevergetés mellett. Legyen folyós még, amikor levesszük a tűzhelyről. Ekkor ízesítjük az édesítőszerrel.

Tálba öntjük, és10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Ezalatt a 10 perc alatt be fog sűrűsödni. Ne várjunk vele ennél többet, mert úgy már túl sűrű lenne, 10 perc után fogyasszuk el még langyosan, úgy, hogy az eper joghurtot a tetejére kanalazzuk.

További zabkása recepteket találsz a könyvemben. Többek között a csokis zabkásám receptjét is ott találod meg.

vissza

Hozzászólások