Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Eper joghurtos zabkása

2016.03.02.

Eper joghurtos zabkása

Az életmódváltásom óta szinte minden reggel csokis zabkásával kezdek. Egyszerűen imádom. Sosem tudom megunni. Mindig kakaósat készítek, most viszont volt egy kevés eper itthon, mely arra inspirált, hogy kipróbáljak valami újat is.

 Hozzávalók (1 adag)

  • 40 g finomszemű zabpehely
  • 10 g xilit (vagy eritrit vagy folyékony édesítő)
  • 1 dl tej (lehet gabonatej is)
  • 1,2 dl víz 

 az eper joghurthoz: (kb. 6 adag- nem éri meg kevesebbet csinálni belőle, mert úgyis elkanalazgatod magában is)

  • 300 g földieper 
  • 140 g natúr joghurt
  • 250 g zsírszegény túró
  • 25 g xilit
  • 10 g eritrit
  • 1 tk. citromlé

 Elkészítés

1. Az eper joghurthoz az epret megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépben a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixszoljuk.

2. A tejet a vízzel együtt felforraljuk egy lábosban, majd beleöntjük a zabpelyhet.

Lassú tűzön krémes állagúra főzzük állandó kevergetés mellett. Legyen folyós még, amikor levesszük a tűzhelyről. Ekkor ízesítjük az édesítőszerrel.

Tálba öntjük, és10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Ezalatt a 10 perc alatt be fog sűrűsödni. Ne várjunk vele ennél többet, mert úgy már túl sűrű lenne, 10 perc után fogyasszuk el még langyosan, úgy, hogy az eper joghurtot a tetejére kanalazzuk.

vissza

Hozzászólások