Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Epres-túrós hajdinapalacsinta

2014.03.19.

Epres-túrós hajdinapalacsinta

Ajánlom ezt a palacsintát liszt-érzékenyeknek és fogyókúrázóknak is. A hajdinaliszt magas rosttartalmú (kétszer több rost van benne, mint a Graham lisztben), így jó hatással van az emésztésre. Emellett sok B1, B2, C és E vitamint is tartalmaz.

Az eredeti receptet itt láttam.

 Hozzávalók (4 darabhoz)

  • 16 dkg hajdinaliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 ek. méz
  • 1db tojás
  • 1 ek. vaj
  • 1 csipet só
  • 2,4 dl szójatej (sweet)
  • vaj a sütéshez
  • a töltelékhez:
  • 250 g zsírszegény tehéntúró
  • 8 db eper
  • 1 pohár natúrjoghurt
  • 4 ek. méz
  • 1 dl víz

 Elkészítés

1. A lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban összekeverjük. Egy kisebb edénybe vajat olvasztunk, hozzáadjuk a mézet, felöntjük langyos tejjel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezt is elkeverjük.

2. A tojás fehérjéből kemény habot verünk.

3. Habverővel összekeverjük a száraz hozzávalókat a vajas-tejes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot, amit óvatosan beleforgatunk.

4. A palacsintasütőbe 1 tk. vajat teszünk, egy merőkanálnyi tésztát merünk rá, egyenletesen eloszlatjuk és kb. 2 perc után megfordítjuk a tésztát, és a másik oldalát is megsütjük.

5. A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal és kevés mézzel.

Az epret megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábosba 1 dl vizet öntünk, rátesszük a kockázott epret és 4 ek. mézet. Habzásig forraljuk, hogy a víz fele elpárologjon. Addig forrósítjuk, míg szirupos állagú nem lesz.

Végül a palacsintákat megkenjük a túrós töltelékkel és meglocsoljuk az epres sziruppal, majd félbehajtjuk.

Melegen tálaljuk.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!