Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Túrógombóc nektarinos mascarponéval Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel Konyha: mediterrán
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

2016.05.14.

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

Egy könnyű, görög vacsinak ajánlom ezt az ételt. Imádom a gyrost, de a sült burgonya nem éppen diétás. Így e nélkül szoktam elkészíteni, csak salátával. Most viszont volt egy darab padlizsánom és gondoltam, miért ne adnék neki egy esélyt a gyros mellett. Bejött. Nagyon jól pótolja a burgonyát és alacsony kalóriatartamával vacsorára is tökéletes választás.

Hozzávalók (2 adag):

a husihoz:

300 g csirkemell filé

olívaolaj

gyros fűszerkeverék

 

a padlizsánhoz:

1 db nagyobb padlizsán

őrölt fekete bors

 

a görög salátához:

100 g feta sajt (Apetina laktózmentes)

3 db paradicsom

½ kígyóuborka

1 db lilahagyma

bazsalikom

oregánó

olívaolaj

 

Elkészítés:

1.  A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olívaolajjal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Ezután serpenyőben megsütjük.

2. A padlizsánt megmossuk és egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 C fokra előmelegített sütőben pirosasra sütjük.

3. A görög saláta hozzávalóit felkockázzuk és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.

 

Tálalásnál piros kaliforniai paprikát adtam még hozzá. 

vissza

Hozzászólások