Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Roséban sült karácsonyi pulyka

Roséban sült karácsonyi pulyka Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Fokhagymakrémleves reform módon

2015.11.07.

Fokhagymakrémleves reform módon

Nincs is jobb hideg időben egy forró krémlevesnél. Főleg, ha fokhagyma krémlevesről van szó. Hidegben, melegben, ebédre, vacsorára, ünnepre, vagy csak úgy…ezt a levest bármikor gyorsan elkészíthetjük.

 Hozzávalók (6 személyre)

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál zabpehelyliszt
  • 3 evőkanál vaj
  • 300 g tejföl (12%-os)
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1,8 l víz zöldségalaplé vagy csontlé
  • őrölt fehérbors
  • 6 db pirítós kenyér (teljes kiőrlésű lisztből)
  • light sajt ízlés szerint

 Elkészítés

1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habverővel elkeverjük.

2. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet.

Egyszer fel kell forrnia, utána adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot, és kínáljunk hozzá pirítóst.

1 adag (150 g) tartalmaz pirítós és sajt nélkül:

Energia: 234 kcal

Fehérje: 5 g

Szénhidrát: 10 g

Zsír: 19 g

Mentés

vissza

Hozzászólások