Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

2015.12.26.

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Egy újabb reform módon készített étel, melyet diétánkba is beilleszthetünk.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 400 g pulykamell
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • szárított oregánó
  • víz vagy alaplé
  • 1 db cukkini
  • 100 g bulgur
  • 125 g zsírszegény sajt
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. zabpehelyliszt
  • 4 dl tej (1,5 %)

 Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a cukkinit pedig kb. 1 cm-es szeletekre.

2. A bulgurnak felforralunk 3 dl vizet egy kevés sóval. Ha felforrt, akkor beleöntjük a bulgurt, majd levesszük a tűzről és lefedve hagyjuk megpuhulni kb. 15-20 percig.

3. A cukkini szeleteket sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és oregánót teszünk rá, majd alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

4.  Felforrósítjuk az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Rátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk. Fedő nélkül lepirítjuk a húst. Pirosas kérget kell, hogy kapjon. Ekkor felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt pároljuk. Majd ismét fedő nélkül pirítjuk, újra felöntjük vízzel és pároljuk. Ettől szaftos lesz a hús. A legvégén zúzott fokhagymát adunk hozzá.

5. Elkészítjük a besamel mártást. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Végül belekeverünk egy kevés reszelt sajtot és zúzott fokhagymákat is.

6. Egy jénai tálban vagy más hőálló tálban összeállítjuk az egészet. A tál aljára kerül a bulgur szétterítve, rá a hagymás hús. Utána a cukkini szeletek. Az egészet leöntjük a besamel mártással és a tetejére sajtot szórunk. 180 C fokos előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások