• Life and Trend

Gluténmentes csokis keksz

2016.05.20.

Gluténmentes csokis keksz

Bárhová magaddal tudod vinni

Csokis finomság, melyet könnyű elkészíteni, hogy utána bárhová magaddal tudd vinni, ha kell egy kis édes nassolni való, vagy a reggeli kakaó mellé valami finomság.

Hozzávalók (15 darabhoz):

220 g laktózmentes puha vaj

100 g xilit

100 g eritrit

2 db tojás

260 g rizsliszt

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

½ kk. sütőpor

75 g cukormentes, zsírszegény kakaópor

1 kk. vanília aroma

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk és az édesítőszerekkel krémesre keverjük konyhai robotgéppel. Hozzáadjuk a vanília aromát, a csipet sót és a tojásokat, és tovább keverjük. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is átkeverjük a géppel.

2. Kanál segítségével hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Egyenletesen elkeverjük, majd egy evőkanálnyit a kezünkbe veszünk a masszából és golyót formázunk belőle, melyet kissé szétlapítunk és sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. 190 C fokon kb. 25 percig sütjük.

 

Némelyiknek a tetejét egész mandulaszemmel díszítettem, de azért diéta alatt vigyázzunk vele, hogy ne emeljük meg nagyon a kalóriaértékét.

 

Mandulaszem nélkül 1 db (30 g) tartalmaz:

Energia: 122 kcal

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 8 g

Zsír: 9 g

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!

Szerző: Földi Rita