2014.05.17.
Egy megunhatatlan klasszikus.
Imádom a magyar konyhát, már csak amiatt is, hogy szinte bármiből tud pörköltet csinálni. A gombapöri kedvenc ételeim listájának csúcsán helyezkedik el.
Hozzávalók (2-3 személyre)
- 0,5 kg csiperkegomba
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt majoránna
- fűszerpaprika
- olívaolaj
Elkészítés
1. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát, majd kevés vízzel felöntjük. Visszatesszük a tűzre, és ha már elforrta a levét, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és majoránnát szórunk rá. Készre pároljuk.
Rizzsel tálaljuk.