Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kakaós-mandulás keksz

2016.08.09.

Kakaós-mandulás keksz

Könnyen elkészíthető, finom nassolni való, melyet bárhová magunkkal tudunk vinni. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz, de hagyhatjuk vastagabbra is, akkor mézeskalácsszerű süteményeket kapunk.

 Hozzávalók

  • 100 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 90 g teljes kiőrlésű fehér tönkölyliszt
  • 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 3 g sütőpor
  • 25 zsírszegény kakaópor
  • 1 g őrölt fahéj
  • 60 g Nyírfacukor
  • 90 g puha vaj
  • 165 g natúr joghurt

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • 24 g szeletelt mandula

 Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.

2. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott mandulával.

Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel téglalapokat vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.

180 C fokon kb. 15 percig sütjük.

 

1 adag (15 g) tartalmaz:

Energia: 39 kcal

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 2 g

#egészséges étel #fehér cukor nélküli nassolnivaló #desszert #tönköly búzaliszt #csokiskeksz #kakós-mandulás keksz

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!