Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Lencsesaláta bulgurral

2014.03.17.

Lencsesaláta bulgurral

Egy kicsit különc lencsesaláta recept az isteni bulgurral.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 15 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma                
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 csokor petrezselyem
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre víz
  • 6-8 szál újhagyma
  • 4 nagy paradicsom
  • őrölt feketebors
  • őrölt kömény
  • 1 citrom leve (lime a legjobb)
  • olívaolaj

 Elkészítés

1. A vizet felforraljuk egy lábosban, majd ha már felforrt elzárjuk és beletesszük bulgurt és egy kevés sót. Lefedjük, és időnként megkeverjük. Kb. 25 perc kell neki, hogy megpuhuljon.

2. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

3. A petrezselymet apróra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Összekeverjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Citromlével és olívaolajjal ízesítjük. Végül belekeverjük a megfőtt, kihűlt bulgurt és a lencsét.

Még finomabb lesz, ha egy kicsit állni hagyjuk a hűtőben.

Mentés

vissza

Hozzászólások