Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát)

2016.06.25.

Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát)

Nagyon finom, nagyon egyszerűen elkészíthető diétás ebéd

A rizs és a magas fehérjetartalmú csirkemell igazi testépítős ételnek számít. Diétám alatt nagyon sokszor szoktam ilyet enni, és hogy ne legyen unalmas, mindig más fűszerezést használok. Most két kedvencemet az oregánót és a fokhagymát kevertem össze hozzá. Nagyon finom, diétás ebéd lett az eredmény.

 Hozzávalók (3 adag)

  • 300 g csirkemell filé
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ csomag sült csirke fűszersó
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csipet morzsolt oregánó
  • 3 db fokhagyma
  • 2 dl víz

Köret:

3 adag párolt jázmin rizs

saláta, paradicsom, uborka

 Elkészítés

1. A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.

Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.

 

1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:

Energia: 288 kcal

Fehérje: 28 g

Szénhidrát: 31 g

Zsír: 5 g

vissza

Hozzászólások