Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal

2016.07.15.

Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal

Ha unod már a szokványos csirkemell recepteket, készítsd el így!

A kuszkuszt érdemes mindig a csomagolási útmutató szerint elkészíteni. A csomagolás szerint 120 g kuszkusz 2 személyre való. Azonban nekem ez túl sok szénhidrát lenne, így csak fél adaggal számoltam, egy főre 30 grammal, de akinek több kell, az duplázza meg ezt a mennyiséget.

 Hozzávalók (4 adag)

  • 500 g csirkemell filé

  • 40 g pulykamell sonka

  • 45 g zsírszegény sajt

  • 140 g őszibarack

a páchoz:

  • 2 ek. olívaolaj

  • őrölt fehér bors

  • ½ citrom leve

  • 60 g őszibarack

A körethez:

  • 120 g kuszkusz

  • 180 ml víz

  • pár csepp olívaolaj

  • 4-5 db friss mentalevél

  • citromlé

  • őrölt római kömény

 Elkészítés

1. Egy nagyobb tálban elkészítjük a pácot. Ehhez összekeverjük az olívaolajat, a citrom levét a sóval és a borssal. Az őszibarackot apró darabokra vágjuk, és egy mozsárban kinyomkodjuk a levét. A levet és az őszibarack pépet is a páchoz keverjük.

2. Előkészítjük a csirkemellet. Vékony szeleteket vágunk belőle és mindkét oldalát alaposan besózzuk, majd az elkészített pácba tesszük. Az egészet elkeverjük és hűtőben 1-2 órát vagy egy éjszakát pácoljuk.

3. Másnap vagy pár óra múlva a hús mindkét oldalát serpenyőben megsütjük, majd áttesszük egy tepsibe vagy más hőálló tálba.

4. Az elősütött csirkemellre egy szelet sonkát teszünk, rá az őszibarack szeleteket, majd egy kevés sajttal beborítjuk a tetejét.

180 C fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Köret elkészítése:

Felforralunk 180 ml sós vizet. Elzárjuk a gázt és belekeverjük a kimért kuszkuszt és pár csepp olívaolajat. Lefedjük és 5 perc alatt puhára pároljuk.  Utána hozzákeverjük a friss, apróra vágott mentát, ízesítjük citromlével és római köménnyel.

 

1 adag csirkemell 30 g kuszkusszal tartalmaz:

Energia: 278 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 12 g

Zsír: 9 g

Már csak egy finom, diétás desszert hiányzik? Nézz ki egyet a Fitnesz Édességek könyvemből! » Megnézem


Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!