Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával

2014.06.17.

Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával

Nemcsak az ázsiai ízek szerelmesei, de a fogyókúrázók is örömüket lelhetik ebben a pikáns finomságban. A csípős ételek állítólag fogyasztó hatásúak. Kiváló köret lehet sült csirke mellé, de önállóan is megállja a helyét.

Hozzávalók (2 személyre):

1 db sárgarépa

1/2 karalábé

1 db lilahagyma

1/2 kaliforniai paprika

3 db újhagyma

1 db kisebb cukkíni

1 db fokhagyma

őrölt chili cayenne

1-2 ek. szójaszósz

2 ek. szezámolaj

4 ek. szezámmag

70 g rizstészta (én cérnametéltet használtam)

Elkészítés:

1. Zsülienre (gyufametéltre) vágjuk a répát, a karalábét, a cukkínit és a paprikát. Felszeleteljük a hagymákat.

2. Wokban vagy egy serpenyőben szezámolajat forrósítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket a cukkíni és az újhagyma kivételével. Sózzuk.

Ha a zöldségek már kellően megpirultak, akkor hozzáadjuk az újhagymát és a cukkínit is. Őrölt chilivel megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és tovább pirítjuk.

A végén szezámmagot keverünk hozzá, ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk az elkészített rizstésztát és szójaszósszal meglocsoljuk.

vissza

Hozzászólások