Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Kókuszos-narancsos csokitorta

Kókuszos-narancsos csokitorta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Spenótos túrókrém

Spenótos túrókrém Fő kategória: vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

2016.05.14.

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

A hasonló színű alapanyagok általában jól illenek egymáshoz. Ez bejött a brokkoli és a pisztácia esetében is, amikor valami húsmentes gyors ebédet akartam készíteni. A brokkoli nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul alacsony kalóriatartalmú.

Gyermelyi DiVita tésztával fogyasztottam, mert fehérjében, élelmi rostban gazdag és csökkentett szénhidráttartalmú.  

 Hozzávalók (2 adag)

  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 100 g Gyermelyi DiVita szarvacska tészta
  • 15 pucolt, sós pisztácia
  • 60 g tejföl (12%-os)
  • frissen őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • 20 g light füstölt sajt

 Elkészítés

1.  A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben teljesen puhára főzzük, úgy hogy kb. félidőben kiszedünk belőle néhány kisebb darabot, melyek még roppanósak. Ezeket nem fogjuk pépesíteni, ezeket félretesszük.

2. A megfőtt brokkolit kiszedjük és ugyanabban a vízben megfőzhetjük a tésztát is al dente állagúra.

3. A pisztáciát egy keverőgépbe tesszük és lisztes állagúra őröljük. Hozzáadjuk a puhára főzött brokkolit és ezzel együtt pépesítjük. Kiöntjük egy tálba és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Majd hozzákeverjük a sajt felét és a tejfölt is.

Az így kapott brokkolikrémet tálalásnál felmelegítjük és ráhalmozzuk a kifőtt tésztára. A tetejére tesszük a roppanósra főzött brokkolit, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és még egy kevés frissen őrölt színes borssal is.

1 adag (173 g) tartalmaz:

Energia: 309 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 25 g

Zsír: 11 g

vissza

Hozzászólások