Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Pisztáciás brokkolikrémes tészta

2016.05.14.

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

A hasonló színű alapanyagok általában jól illenek egymáshoz. Ez bejött a brokkoli és a pisztácia esetében is, amikor valami húsmentes gyors ebédet akartam készíteni. A brokkoli nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul alacsony kalóriatartalmú.

Gyermelyi DiVita tésztával fogyasztottam, mert fehérjében, élelmi rostban gazdag és csökkentett szénhidráttartalmú.  

 Hozzávalók (2 adag)

  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 100 g Gyermelyi DiVita szarvacska tészta
  • 15 pucolt, sós pisztácia
  • 60 g tejföl (12%-os)
  • frissen őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • 20 g light füstölt sajt

 Elkészítés

1.  A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben teljesen puhára főzzük, úgy hogy kb. félidőben kiszedünk belőle néhány kisebb darabot, melyek még roppanósak. Ezeket nem fogjuk pépesíteni, ezeket félretesszük.

2. A megfőtt brokkolit kiszedjük és ugyanabban a vízben megfőzhetjük a tésztát is al dente állagúra.

3. A pisztáciát egy keverőgépbe tesszük és lisztes állagúra őröljük. Hozzáadjuk a puhára főzött brokkolit és ezzel együtt pépesítjük. Kiöntjük egy tálba és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Majd hozzákeverjük a sajt felét és a tejfölt is.

Az így kapott brokkolikrémet tálalásnál felmelegítjük és ráhalmozzuk a kifőtt tésztára. A tetejére tesszük a roppanósra főzött brokkolit, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és még egy kevés frissen őrölt színes borssal is.

1 adag (173 g) tartalmaz:

Energia: 309 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 25 g

Zsír: 11 g

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!