Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát fahéjas forró csoki

Alakbarát fahéjas forró csoki Fő kategória: italok
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Túrógombóc diétásan

Túrógombóc diétásan Fő kategória: desszertek
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Étkezés: tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, húsmentes

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

2016.03.19.

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Az avokádóöntet remekül kiegészíti a fűszeres csirkemellet. Finom ízek mellett egy könnyű salátát kapunk, mely vacsorára is ideális.

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 500 g csirkemell filé
  • olívaolaj
  • sült csirke fűszerkeverék (olyat válasszunk, amelyikben nincsen cukor)
  • víz
  • saláta-keverék (nálam Eisberg Bolero mix)

az avokádóöntethez:

  • 3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)
  • 2 ek. natúr joghurt
  • ½ lime leve
  • őrölt fekete bors
  • 3 gerezd fokhagyma

 Elkészítés

fűszeres csirkemell:

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és nagyobb darabokra (kb. 4 felé) vágjuk. Befűszerezzük a sült csirke fűszerkeverékkel.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és rátesszük a befűszerezett húst. A húsdarabok mindegyik oldalát magas hőfokon lepirítjuk, majd vízzel felöntjük és lefedve alacsony hőfokon teljesen puhára főzzük a húst. Közbe pótoljuk a vizet. Ha a csirkemell már puha, akkor két villa segítségével szedjük szét húst szálaira, cincáljuk szét. De fontos, hogy legyen alatta szaft is. Így lesz igazán ízletes a husi.

 

fokhagymás avokádóöntet:

1. Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk.

2. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével.

3. Natúr joghurtot adunk hozzá. Ha öntetnek készítjük salátához, akkor kb. 2 ek. kell, de ha mártogatósnak készítjük,  guacamole-ként, akkor egy evőkanál is elég (mely lehet tejföl is). A hígabb, öntet változatot tésztához is keverhetjük, mint a pesto lenne.

4. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük.

A saláta összeállítása:

Egy tányérba egy nagy marék salátát teszünk, erre halmozzuk rá az elkészült csirkemellet, melyet alaposan meglocsolunk a fokhagymás avokádóöntettel.

vissza

Hozzászólások