Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap, húsvét
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sós pálcika (ropi) egészségesen

2016.03.15.

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Egy rágcsálnivaló, ami biztosan a család kedvence lesz. Mintha ropit rágcsálnánk, de szerintem sokkal finomabb.

 Hozzávalók (5 tepsihez)

  • 200 g zabpehelyliszt
  • 180 g fehér tönkölyliszt
  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 4 kk. só
  • ¼ csomag sütőpor
  • 180 g puha vaj
  • 300 g natúr joghurt

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag vagy sajt

 Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.

2. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot is.

Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.


1 adag (45 g) tartalmaz:

Energia: 150 kcal

Fehérje: 4 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 8 g

Az utolsó adag tésztából gyrosos korongokat készítettem, úgy hogy a maradék tésztát alaposan megszórtam gyros fűszerkeverékkel majd összegyúrtam. A tésztát vékonyan kinyújtottam és pogácsaszaggatóval korongokat vágtam ki belőle. Igazi csemege!

Az eredeti recept búzafinomliszttel volt. Ha valaki így szeretné elkészíteni, akkor 400 g búzafinomlisztet használjon (a többi hozzávaló ugyanaz). Nekem a fenti lisztkeverékkel jobban ízlett és egészségesebb is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások